Monday, 31 December 2012

Welcome 2013

Hi Assalamualaikum...
of course laa i want to update about tahun baru ni...hehee..how amazed!!  i though world end 2012??
hehee..  tak sangke betul tahun baru ni akan mengubah hidup ak.. nak tahu kenapa??
sebab ak akan menjadi orang yang lebih dewasa untuk mengenal dunia yang lebih mencabar lagy pada masa akan datang.. ak dah tak jadi lagy budak sekolah menengah.. i will miss all the moments of 2012..terutama kenangan2 dekat asrama yang tidak akan ak lupakan..


Goodbyee 2012.. ak kene beli buku diary for 2013 pulaa..


Dengan adenye diary ni..ak boleh kenang2 peristiwa pahit manis yang lalu.. mesty seronok..sekurang kurangnye ad kenangan..hihi

Saturday, 15 December 2012

Remembering the past..

Assalamualaikum..

Skunk ni dah masuk semninggu ak kat rumah...

lepas abis SPM...hmm.. ak xtau nk buad ap kat uma...
kalo boleh nak je keje tp mcm2 halangan..
Mak x bagy laa..and everybody not support what i wanna do..
**sedeyh betol!..  Mybe ak dah terbiasa kat dunia asrama yg 24 jam ad je keje kene buad... and now, mendadak plak rehatnyer...
xboleh nk trima..bosan yg teramat sgt.. xkan smpai ak dpt result..and dpt tawaran smbung blaja mcm ni je?
hmm..i dont know.. semalam ak hang out dengan kwn...waah..
seronok..pegy OS jek..best laa..lame xjumpe kwn an?hehe

Comel x kami pakai spek??

sukati kami jek kan nk pkai2.. who cares?? 
Anyway teringat plak moments dekat hostel...  Rindu giler dekat mereka semuaa! hmm..kalo dulu nak balik jek uma..xnak dok uma..bile dh ad kat uma 24 jam..ak nk balik hostel plak..pelik2 jek Huda niy...

Ak dulu dorm Dahlia... dri form 4 until form 5

Tak rmai pon yg dpt stay dorm sendiri mcm mase form 4 mcm ak..im lucky..tpi mase form 5 ,,ahli2 dorm ak dah lain...so, dpt berkenalan ngn mereka yg xsempat ak nk berkenalan..hihi ,saat2 terakhir kat asrama..ak sempat amik lokasi2 kat asrama tuh..nnty dah x jejak SMV Perdagangan ..

ini kat surau..surau At-takwa

ini Blok E, budak laki stay sini

ini Blok C, pompuan dok sini..parah sikit dok sini..budak laki senang
jek nak skodeng ..

Ini jalan nak ke surau..kalo nak tahu yg bangunn uh Blok D
budak laki stay situ

ini DM (dewan makan) bhagian atas..Blok ak dekat belah kiri DM ni..
xnampak plakk.. DM form 4 and form 5 mmgx campur..
kang ad plak kes buli..



Saturday, 10 November 2012

Time to Fight

Assalamualaikum...

sekarang saya cuti 1 minggu laa... 
Alhamdulillah dah lepas 4 subjek iaitu 
subjek Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, 
Sejarah and  Matematik...hmm, 
taon ni Sejarah tak banyak KBKK pon.. 
soalan SpotLine semuanya Hampeh...
sia2 jer difokuskan...tapi semuanya x tepat... 
 Sabo je laa~ Isnin nanti 19.11.2012 
mulalaa exam Agama, Addmath and Fizik 
dalam tempoh seminggu tuh... 
saya harap bole buad yang de Best laa... 

Pengalaman masa Firssst2 masuk Dewan Peperiksaan..

Seriously memang gementar sangaaat2... 
lutut kaki ni rase mcm nk tertanggal bile berdiri...hihi..nervousnye mcm nak 
berlawan lumba lari time sukaneka..
 konon2 target kuar karangan keluarga idaman,
 cara atasi kemalangan..tpi x ad pon..
memang jauh betol bezanya.. 
Alhamdulilah idea melimpah2 nak buat karangan... 
Yang Sejarah pular.. Im so Lucky! 
because ak bace topik Perang Dunia, 
Cara pembentukan Tanah Melayu n so on for essay...
akhirnya kuar.. tpi ad yang x boleh jawab tuh
 ..redaa je laa.. ak pakai letak jer jawapan..
  Cikgu Sejarah cakap .."awak letak je 
ape2 jawapan kalau dah buntu sangat, 
pemeriksa x cari jawapan yang salah, 
dia cari jawapan yang betu, so don't worry"..
kata cikgu ak..biasalaa cikgu ak ad 
pengalaman menanda kertas periksa...

WISH ME THE BEST OF LUCK!

Saturday, 15 September 2012

Tak sangke ak....

Assalamualaikum..

Wah ,, akhirnya ak dah selesai periksa untuk TRial SPM.. Soalan agak sushlaa... sangup ak tido lmbt .. arap2 result ak x ad yang gagal..Amin..2 minggu ak exam..

ini jadual exam ak !!hehee..

ad satu perkare ni buat ak terkejut sangat tau...bende yang x disangka sangka kan...ak kan duduk at asrama..tangan kene gigit ngn semut api kot..then, ak garu2, die jadi berbekas..walaupun dah berbekas..tepi2 tgan ak yg kene gigit ttap gatal..tak tau laa apasal..sekarang dah dah buruklaa rupe tgn ak...ak dapat balik uma cuti 1 Malaysia.. Hooraay! dari ari jumaat smpai Isnin laa.. aty ak tetibe tergerak nak tunjuk kesan luke kat kakak ak... die terkejut smbil besarkn mate...aty ak ckp mybe die tgok terokkan...hahaaa..then..die tunjukkn tgn die....  ak lagy terkejut... x sangke die pon kene bende yg sama mcm ak..tgn kiri plak tuh..mmg same sgaatt!!  memang sehati sejiwa laa kitorang ni...hahaa



tgoklaa ni kitorang kene kat tgn kiri..
hehe.. i love u laa kakak!


Friday, 24 August 2012

Happy Eid..(!)

Assalamualaikum...


Hai...Happy Hari Raya to all Muslims... opps! terlambat wish laa..seronoknya dapat cuti selama 1 minggu kat rumah..cikgu selalu pesan...

'Raya tu raya jugak tpi jangan lupa ulangkaji untuk trial ni'

Aku x pernah lupe kate2 cikgu tuh..Aku ade juga laa revision kat uma, buat ulangkaji sikit2 + siapkn homework cikgu...cerita tv pon best2..seronok bila rumah ni riuh rendah ngan siblings and sedare mara...tuh laa hari yang paling ak suke pada hari raya.. bile family semua berkumpul..rasa indahnya hidup ini...tpi keindahan itu pergi bila semua dah nak balik semula untuk bekerja, belajar..hmm,,sedeyh..tpi itulaa lumrah kehidupan.. doakan kejayaan ku untuk trial ni okey... :)

from left: my sister, me and my sister..

She is Intan. .my gossip girl

This is my Mum and Dad..Masing-masing pakai jubah like me..!

from left: Kak Sal, Along, Farez, n Fahmi..
Tige2 tu my brothers..

This all my cousin..they stay at Perak..

Saturday, 4 August 2012

Info Ramadan 2

Assalamualaikum..


Hei lagy blogger...
ak baru teringat lagy satu ni...
kwn ak tanye..

"Ustaz, boleh tak kalo kita ikut imam bace Al-Fatihah?"


Kate Ustaz..


"x boleh, x sah nnty sembahyang kita.. seeloknya kite kene dengar imam abis Al-Fatihah..kemudian baru kita baca sendiri..sebab biasanya imam ada gat die berhenti kejap sebelum nak baca Surah"


kawan ak tnye lagy... 

"Abis tuh ustaz,,ade yang imam x ade gat pon sebelum bace surah..nnty tertinggallaa kitorang nak bace Surah"

kate Ustaz..


"Tak ape...awk bace je Al-Fatihah sbb bacaan Al-fatihah adalah paling utama..yang surah tuh tertinggal x ape..sebb Surah tuh hanye sunat saja..tapi seeloknya kalo bole..cuba laa untuk bace surah itu kalo sempat..."

huhu
maafkan saye kalo ade kekurangan...
:) 
Selamat beramal..



Friday, 3 August 2012

Info Ramadan

Assalamualaikum..

Salam Ramadan buat blogger sekalian.. ak berharap agar Ramadan taon ni, ak dapat baraqah daripada Allah.. SPM semakin hampir,, takut laa(!!) ..huhu Bulan Ramadan ni ak nak share la sikit input yang ak dapat at sekola.. hehe.. membe ak tanya ustaz..

"Ustaz, boleh tak kita solat sunat hajat lepas witir?"

kata ustaz.. 

"boleh, x ad masalah tpi kita x dapat sunah..sebbnya solat 
sunat witir adalah penutup bagi semua solat sunat...seeloknya 
kita buatla solat hajat sebelum witir..Kalo nak buat 
dosa pon.."

Tapi an ,kalo korang nak buat solat hajat or solat taubat, tahajud atau ape2 sekali pon solat sunat lepas witir..korang boleh tido sekejap walaupon tersengguk sekali pon..sebb bila kita tido..itu pemisah bagi solat witir..
Yang lebih terbaik adalah ite buat 

 Solat Isyak >> Solat Tarawih >> Solat Hajat >> Solat Witir..

Selamat beramal... :)




Saturday, 17 March 2012

Saje Nak merapu kejap..

Assalamualaikum...

22/3/2012 niy dah result SPM..ape laa senior2 ak dapat erk,arap2 result diorang gempak sume...org2 kate bila dah x sekola lagy...mesty rindu..(muke ak bole ker nk rindu) ihihih.. 

Alaaa...ak teringat satu article.. die tulis.. 

"kalo kita pernah putus cinta.. buat kita jadi lebih matang dlm hubungan.... saper yg x pernah rase sakit aty mase putus cinte... die x matang dlm hubungan tuh..huhuuh tetibe teringat..."

First love ak mmg sush nak lupe an die smpai sekarang..second love ak x sebahagia yg pertama....hmm...yg baru2 niy dah putus dah pon sbb ak nmpk dlm status Fb die.."in relationship with ..." aishh..nk pasang lagy tuh pandai2 lhaa cover...hihiihhi ..lawak laa....ak arap satu ary nnty akn ad org
yg boleh buad ak lupe an first love ak uh... iaitu cinte sejati yg dtg dari Allah..

abah nak sgat ak masuk Uitm or Matrik..kalo bole tak nak Matrik.,takoot(!) ak bukan nyer pandai sgt...cari masalah jerk  nnty.. aishh... 

Smart x?? ak nak masukkan dalam frame yang
Shira bagy.... :) then nk bawak g asrama...
boleh ingat diorang selalu.....  I love u friend...
kaw org berjuang sungguh2 untuk SPM k..
even x satu sekolaa... n study pon dah x sama lagy...
nnty kita lepak lagy kalau umurku masih panjang ..

Thursday, 15 March 2012

Saya tak ad Keje nak buad..

Assalamualaikum..

malam ni x ade mood laa nk buad homework..sebabnyer tadi siang dah study group ngn 'girls over flower' ..bnyk borak dari study..
hahhaa..tpi sekurang-kurangnye ad buka buku jugak..study Chemistry form 4..1 chapter jek..(kuang-kuang) tadi membe baik sye bagy gift birthday..die ckp 'sory laa lmbt sikit' ..patotlaa beriya-iya soh ak dtg study group.. ade hal penting katenyer... upenyer nk bagy tuh..hihih.. thanks Shira..terharu laa bace surat die...ayt yg melekat at otak ni bile die ckp "kite syg korang sume dah mcm adik beradik, arap2 persahabatan ite kekal' .huhu
terharu seyh(!) syg awk jugak Shira pas stuudy ak temen Shira g kedai spek..die kate spek die kembang, besar..spek ak lagy kembang(!) ..cerewet betol die.. ak tergelak jerk laa at kedai uncle uh..haishh..kwan2... kelakarlaa kau nih...syukurlaa.. akhirnyaa..ak jumpe jugak walkman at satu market  ni..setelah mencari satu bandar smbil tnye satu2 kedai dgn muke yg tebal 

"ad jual walkman x?"
hehhee

Shira....sweet pinky...

thanks Shira..agak2 aper(?)

sempat ber'snap time nk blaja..
~pen off~

Wednesday, 14 March 2012

Rasa Nak Nanges n_n

Assalamualaikum..

lagy bape ary jek niy nak balik asrama an...hmm...arap2 bole buat oral Bm nnty..kene buat pasal isu semasa..ak buat kes pembunuhan so,ak boleh kaitkan dengan kes Sosilawati, Innalilaah..

Rase nak nanges laa sebb kucing kesayangan kakak dah mati C
Itam.. tengahari tadi..die Okey2(!) ..ak sempat buli die...hmm..
then ak ngntok,,tidolaa an..bangon2 jek..kakak tetibe nangez.. marah2 ckp..'kenapa kaw x jage die(!)mane laa ak taw die nak mati time mamai2 tuh jugak ak turun uma tgok..mmg betollaa die dah x ad..terkilan jugak..tadi ad..tpi sekarang..(?)hmm...Ucapan untuk Itam :

"saya syg awk sgt2 Itam..walaupon sye x dpt 
jaga awk sbb stay asrama...tgok gelagat awk 
time awk kecik2 akn selalu dlm ingatan"

kalau ak laa yg jaga Itam..cormfirm melalak tak sudah sekarang.. tpi d'sbb an kakak yg bela dari kecik...die plak yg melalak..nak nangez ak tgok die melalak..tpi air matenyer xnk kuar...huhu
Hanya tinggal kenangan...

bye Itam....I love u

Doakan kejayaan kami disini

Itam mati tanpa sebab...~misteri~


Sunday, 11 March 2012

I'm Gettin' Older

Assalamualaikum


Umur ak dah masuk 17 tahun...eee.. dah tua laa..(!) dah nk amik SPM ..x sangke nyer... Lagy bape bulan jek nak abis sekolah 
menengah.. nnty dah masuk alam baru pulak... Birthday ak
10-3-1995.. rmainyer wish..happy sbb ade juga yang ingat..huhu.. Aku beli camera baru jenama Lumix.. ingt nk beli Nikon..tpi x berkenan d'hati..huhuu.. skunk ni cuti penggal pertama..seminggu laa dapat cuti..bnyk homework yg perlu d'bereskan..Cuti ni nak folow aktiviti membe from Segamat..

>>diorang nak g panggung..
>>then c Shira nak check mate..
>>katenyer dah rabun..hehee..kesian2..
>> study group

taon ni nmpknyer rmai yg dah bermata empat..termasuk laa ak..ni semua sbb x jage mate lha(!)mybe ari khamis niy nak buad study group for revision form 4 punye... dah lame x bukak kitab form 4 kang dah lupe mcm mane nak jawab SPM(?) x silap diorg nak revision subject Chemistry and Pysics.. bagus laa..ak pon tgah x pandai Pysics form 4 niy..hehee..

My Lumix


Asyik pink jerk ak niy..
ak pon xtaw kenapa..huhu


Monday, 6 February 2012

Renovate Uma O_O

Assalamualaikum..

Baru-baru ni tengah renovate uma sume nyer atas jasa baik kakak and abag2 aku laa...biasalaa dulu kecik2 emak n abah yang dah bnyak keluarkan duit untuk perbelanjaan idup anak2 dia bia diorg sume dah besar nnty bole senang kan idop mak n abah...termasok laa ak sekali..huhu...bnyak dah bertukar daripada buruk(eceh kutuk rupe uma dulu) dah jadi lawaa giler...huhuh..naseb x gile lagi...just nak tunjuk foto2 jek..

niy kipas baru..ade 5 bilah..dulu pakai kipas putih biasa jek
hahaa



Ni pandangan dari atas kat Living room..
kalo dulu pakai lampu pendaflour jek
tpi skunk dah transfom(!)


Ni along,, sibuk mengecat..huhuu..
jangan marah Along..


Ni lepas dah selesai mengecat..
kul 8 mlm baru cat lagy sekali untuk tmbah shiny sikit..


Belum abis cat lagy dah snap eaa Huda..
x menyabor...


Ni lampu  style Egypt bak kate Owner yg beli laa..
huhuu...


Sebenarnyer nk cat warne niy...tpi pelik laa..
mcm mane boleh jadi grey Gold?
Owner kedai salah pick kot...




tgok laa wall die ..lain an..(?)
tpi x ape laa...tuh pon Cantik..


~Pen Off~


Friday, 27 January 2012

kOngsi Ilmu...

Assalamualaikum...

hai blogger...saper bantch 95'(?) Good Luck taon ni
nak Spm k.. Aku ade jumpe satu website yg boleh tolong kite semua yg x beraapa nk pandai Fizik..huhu Aku sendiri x ade laa pandai pon..tu yg nak kongsi bia korang x kene tekanan perasaan mcm ak....Haha..Korang boleh laa singgah at site niy untuk tgok2 and faham kan.. website ni created by Esther .. kalau ader yang bakal2 nak Spm taon2 akan datang pon boleh singgah site niy... tpi dengar2,,korang dalam bahasa Melayu an..so lain sikit laa nnty.. Huhu(!) kalo boleh Like pages Esther jugak k... :)  ty



# study For Future(!)

~Pen Off~


Sunday, 1 January 2012

Today Is mY laSt Day ...

Assalamualaikum..

harini ary last ak laa...nnty kat sekola kene pakai kain..xtau laa mane gaye rupe ak..
pakai ngan baju koprate puler tuh...ape2 jek laa..mcm budx nerd..
tpi,ak mmg nerd pon ;) Hehe(!)  semalam akk aku baru balik from KL smpai
dalam kol 3 pagy...abg ak pon ader sekali... diorg pasang tv baru..
tv tuh actually sempena ulang tahun hari perkahwinan
mak and abah yang ker berapa agk2(?)
mesty la yg ke-30...cantik number tuh an.. I LIKE(!) syukur laa
Alhamdulilaa... Mak Abah kekal smpai skunk....idop family sekeluarge pon 
happy ..niy ak nk SPM ramai yg motivate ak laa..
Hani syg..itew x akn tanggoh homework mcm awk buad mase
form 4 uh..Haha(!) ..Goodluck untok kengkawan yg akn hadapi 
peperiksaan Batch 12'

Ni laa tv nyer... Puas tgok..
sape yg rabun x payah nk pakai spectacle :P



~Pen Off~


pEnatnyer aRy niY..... XD

Assalamualaikum....

Dari pagy smpai laa malam ak buzy mengemas...
gosok baju laa,bungkus buku2 sekola form 5,
basuh cadar,, Haha..dah lame cadar uh..baru niy laa 
terhegeh-hegeh nk basoh kan Huda(!) suke sgat buad keje last minute..
HuH amek kaw(!) ...pastu g beli2 barang...sabun laa,shampoo laa...
mcm bersemangat giler nk start sekolaa... Padahal sedeyh niy..malaz
nk perah otak kat sekolaa nanty...tpi x per laa...
name pon pelajar an... harini bermule perjalanan 
untuk buad kenangan kat 2012..
Azam aku eh(?) malu laa nk ckp... 
Haha,, xpayah bagy tau bole tak(?)
xpelaa xpelaa..nk bagy tau jugak....
yg pertama mesty laa nk score A's kan for SPM ni
then lagy satu,, aku nk naik kan berat laa lagy 8Kg....agak2...
tercapai x(?) Arap2 tercapai laa... saje nk gemok sikit...  :P


siang tady gosok baju koprat,baju batik,
baju kurung...mcm2


eh(!) mcm mane bole sesat niy...sempat shot yer..
nak beli barang2 tok asrama... 
happy semacam jerk an.. hmm