Monday, 19 May 2014

Story : Promoter

Assalamualaikum...

Cuti-cuti sementara nak tunggu result

 
ape laa result matrik aku kannn?



aku keje kat sebuah Pasaraya as Promoter.. ohh... jadi promoter boring juga bila kedai tu lenggang tanpa pengguna .. terpaksa berdiri merenung nasib sebagai orang bawahan yang hanya menjadi kuli orang Cina..hahhaha  ... muka aku rasa macam dah tebal 5 cm tanpa make up, sebab tengok orang kekadang memerhati aku.. tak tahu perhatikan aku sebab kesiann atau sebab tengok aku cute..hihii... adess... tapi keje as part time je 4 jam kekadang 8 jam.. feuuhhh! boring + penat berdiri.. LoL.. tangah sedap termenung tetiba datang seorang lelaki berbaju kuning tinggi nya beza 10 cm dri aku kot.. hehh.. pastu tegur aku.. ' dekk,, JAMBAN kat mane..? ' aku tetiba tersentapp dan terpinga-pinga.. 'HUH??' aku jawab.. Pastu die ulang 'TANDAS LA DEKK TANDASS!'.. haha.. aku pun tunjuk laa kat belakang... lepastu aku sambung lagi termenung.. selang beberapa minit.. aku nampak brother tu dah kedepan dengan sorang mamat yang keje kat pasaraya tu... pastu mamat tu cm tunjuk ape ntah kat luar, yang brother baju kuning plak tunjuk-tunjuk aku... 

Ohhh.. alamakk ..! baru aku teringat toilet kat belakang tu untuk kegunaan pekerja je,, hihii.. kesian brother baju kuning , ntaah-ntah tak tahan nak melepas aku pulakk pergi tunjuk salah arah.. tetiba rasa nak tergelakkk,, tapi tahan je laa......

Tulaa termenung sampai cakap pun da tak betul.. #aptb

Friday, 16 May 2014

Story : Baju Earphone

Assalamualaikum..


baju earphone tu yang sarung diaa...

tahu tak Earphone tu apa?? alahhhh yang orang selalu pakai kat telinga tu untuk call dan dengar lagu... tengok budak-budak muda pakai aku pun nak jugak.. jadi aku beli lahh.. hehh..itu jam aku beli dekat koperasi di kolej aku jerr..sampai sekarang tak rosak lagi dan masih sempurna fizikalnya..ewaaahh.. pagi-pagi macam biasa kekebun untuk beriadahh a.k.a berkebun.. hehhe..itu jam gua bad mood sikit,, pagi-pagi mood tido gua kuat nak mati.. kali ni aku buang daun-daun kering sambil dengar lagu, kurang la bosannya sikit kan? hahhh... aku pasang kuat-kuat volum 7 kat telinga kalo ada volum 20 aku pasang volum 20..  aku taknak dengar bunyi alam kat dunia ni itu time  (peh , sombong betul aku) ,, ahh,, macam biasa matahari naik tinggi.. masa untuk pulang.. aku cabut earphone dari telinga.. tengok-tengok, kepala earphone aku bogel sebelah.. aishh , pelik aku, mane pergi berjalan pulak baju dia ni.. tadi pagi pakai , sempurna je fizikalnya.. aku mula tak keruann.. aku taknak earphone aku cacat sebelahh.. hahaa.. poyokann..? aku tak kesah pun, cuma pelik je mane pergi berjalan.. tak suka duduk dekat telinga aku agaknya.... hmm..biarlah,, badan dah berpeluh.. jop balik rumah....

Tiba dirumah aku terus mandi.. panass.. aku rasa macam telinga aku berat sebelahh.. xtahu kenapaa.. sekali tengokkk cerminn.... aku berdekak sorang diri dalam bilik air..  'Oi, kau gila ker gelak sorang-sorang dalam toilet' , dengar suara nyaring-nyaring dari luar bilik air,, aku tak endah kan.. rupanya, baju earphone aku tersangkut dekat dalam telinga .. xpernah-pernah..rupanya baju earphon suka duduk dalam telinga aku bukan dia tak suka....!!

Story : Ku sangka cicak rupanya ular!

Assalamualaikum... 

haaii.. pagi2 kena pergi berkebun... menyehatkan badan orang tua-tua.. pagi-pagi elok keluar cari rezeki katanya.. layankan laa..kita orang muda.. pemikiran lain sikit.. tahu apa? makan, tido, lepak,, itu jelah kerja mereka..zaman dah berubah la katakan..

bersiap-siap ,pakai but getah, bersarung tangan dan memegang parang.. haha.. aku nak gi bunuh orang! percaya tak? ehh,memain jer.. giler kau?! aku nak pergi bekerja la,cari rezeki kononnya,, itu jam matahari belum keluar lagi.. aku nak pergi buang daun-daun tebu yang kering, kate abah nak cantikkan sikit tebu tu.. biar sedap sikit mata memandang..dan terurus.. tebu pun macam manusia..kalo manusia kene disikatkan rambutnya, di mandi kan bagai.. tebu pun kene juga buang baju-baju dia yang da usang tuh.. hihi..

kerja punya kerja punya kerja.. matahari mula lah naik tinggi habis cair krim di muka... nampak ibu dan kakak seronok berehat di pondok.. ahh,, aku nak join sekaki laa.. mane adil kalo gitu ..ye dok? haaii..panasnye Malaysia.. kami syok bersembang di atas sebah pondok kecil yang beralaskan tikar sehingga terlupa kerja belum siap lagi.. ahhh.... sambung esoklaah... aku ternampak benda panjang lalu di belakang ibu, aku tengok macam cicak.. dua kali pandang...... aku jerit..  'ulaaaaaaaaaaaaarrrrr!!' ibu aku x payah nak disuruh kepalanya toleh, dia terus merangkak macam bayi mau berjalan terus turun dari pondok.. ular tu dah masuk bawah tikar... bila angkat itu tikar... xada pun ularnya... aku cuba jenggah bawah pondok mana tahu ular tu main nyorok-nyorok dengan aku.. hehhh.. tapi takada juga.. aku binggung.. macam mana ular boleh hilang dalam sekelip mata.. kelibatnya pun x nampak... uishh.. atau...

aku salah tengok ke apa??

Saturday, 10 May 2014

Story : Kahwin?! :O


Nak cakap pasal kawen nii.. hmm... aku berkenan dengan sorang mamat ni..kawan aku okey, tahu jugak laa siapa die and asal usul dia... name die MR. E .. so, kitorang make a date kat satu tempat... Pangkor nama tempat tu.. wahh... this is the time to say that i love you** :P .. Hari itu adalah hari yang sangat membahagiakan dalam hidup aku.. kemudian ,kami duduk dekat satu tempat,, he looks me and i look at him... huh.. then, aku nak cakap ape yang aku sememangnya nak cakap seelepas sekian lama menyimpan perasaan ini kan..? cehhh..


but then, tiba-tiba datang seorang perempuan dekat depan kitorang, perempuan tu cakap die kenal lelaki ni.. MR.E rite?? and MR. E said Yes , i know this girl! ntah macam mana diorang boleh spend time together, having jokes.. ! while mee?? hajat aku tak kesampaian pun... 

Hihiiih...tak sangka kan..dah tiba masanya..

After finish my matrik, im wishing for marriage, and aku akan kawin dengan MR. E ... hmm.. Happy gilerr... lelaki pujaan ku.. dekat rumah.. dah prepare baju kawen, make up..(WoW) ..everything dah prepare.. and MR.E pun dah sampai dekat rumah aku..hehh.. :) ..hari yang bahagiaaa.... weeeeeee .. tup2 ..tinggal tunggu tok kadi,tiba-tiba dia cakap dia nak kawen dengan perempuan yang dia jumpa dekat Pangkor.. huh! hati aku hancurrr  ..terkedu! and speechless.. Mak cakap tak apa lah ,tapi aku tetap kene teruskan majlis pernikahan ni sebab everythings dah prepare and kene kawen dengan lelaki yang aku tak kenaall langsung! Mak crazy?? tpi aku ikut je laah cakap mak, mungkin ini yang terbaik.. dalam masa yang sama, MR. E waiting for his heroin untuk nikah ditempat aku, well ,lagipun die dah siap pakai baju nikahh.. hehh.. hati aku tak keruann.. still got time.. so, aku text MR.E and cakap yang aku dah lame simpan perasaan ni dekat die and wishing he comes back to me... tapii.... die time tu sibuk tengah dokong anak sape entah dekat halaman depan rumah sambil tunggu bakal isteri yang aku tak berapa nak kenal tu.. then , aku minta tolong seorang adik ni, pergi suruh MR.E buka phone.. tapi dieeee  ..hm xbuka pon! Tension, tension and tension ..! aku berjalan ke dapur lalu tersandung something keras kat dapur tuu... ouchhhhhhh! lalu pengsan...  
Eh.. sekali aku terjagaa..heh tengok jam dah pukul 5..44pm...Mimpi rupenye tadi..!!! terfikir balik..best nye mimpi tuu..tapi what the ending???