Saturday, 10 May 2014

Story : Kahwin?! :O


Nak cakap pasal kawen nii.. hmm... aku berkenan dengan sorang mamat ni..kawan aku okey, tahu jugak laa siapa die and asal usul dia... name die MR. E .. so, kitorang make a date kat satu tempat... Pangkor nama tempat tu.. wahh... this is the time to say that i love you** :P .. Hari itu adalah hari yang sangat membahagiakan dalam hidup aku.. kemudian ,kami duduk dekat satu tempat,, he looks me and i look at him... huh.. then, aku nak cakap ape yang aku sememangnya nak cakap seelepas sekian lama menyimpan perasaan ini kan..? cehhh..


but then, tiba-tiba datang seorang perempuan dekat depan kitorang, perempuan tu cakap die kenal lelaki ni.. MR.E rite?? and MR. E said Yes , i know this girl! ntah macam mana diorang boleh spend time together, having jokes.. ! while mee?? hajat aku tak kesampaian pun... 

Hihiiih...tak sangka kan..dah tiba masanya..

After finish my matrik, im wishing for marriage, and aku akan kawin dengan MR. E ... hmm.. Happy gilerr... lelaki pujaan ku.. dekat rumah.. dah prepare baju kawen, make up..(WoW) ..everything dah prepare.. and MR.E pun dah sampai dekat rumah aku..hehh.. :) ..hari yang bahagiaaa.... weeeeeee .. tup2 ..tinggal tunggu tok kadi,tiba-tiba dia cakap dia nak kawen dengan perempuan yang dia jumpa dekat Pangkor.. huh! hati aku hancurrr  ..terkedu! and speechless.. Mak cakap tak apa lah ,tapi aku tetap kene teruskan majlis pernikahan ni sebab everythings dah prepare and kene kawen dengan lelaki yang aku tak kenaall langsung! Mak crazy?? tpi aku ikut je laah cakap mak, mungkin ini yang terbaik.. dalam masa yang sama, MR. E waiting for his heroin untuk nikah ditempat aku, well ,lagipun die dah siap pakai baju nikahh.. hehh.. hati aku tak keruann.. still got time.. so, aku text MR.E and cakap yang aku dah lame simpan perasaan ni dekat die and wishing he comes back to me... tapii.... die time tu sibuk tengah dokong anak sape entah dekat halaman depan rumah sambil tunggu bakal isteri yang aku tak berapa nak kenal tu.. then , aku minta tolong seorang adik ni, pergi suruh MR.E buka phone.. tapi dieeee  ..hm xbuka pon! Tension, tension and tension ..! aku berjalan ke dapur lalu tersandung something keras kat dapur tuu... ouchhhhhhh! lalu pengsan...  
Eh.. sekali aku terjagaa..heh tengok jam dah pukul 5..44pm...Mimpi rupenye tadi..!!! terfikir balik..best nye mimpi tuu..tapi what the ending??? 


No comments:

Post a Comment