Wednesday, 11 June 2014

Ular dalam pasaRaya!

Assalamualaikum...

aku ada lagi seminggu lebih untuk habiskan fair sebagai promoter... seronok tu seronok bila dapat berinteraksi dengan orang-orang dan mengenali mereka secara tidak sengaja dan dapat mengenali citarasa jenis fashion pakaian bagaimana yang diminati customers ni.. well dalam boring-boring tak ada orang sangat yang shopping, rakan kerja aku, nama dia kak Aini kata "Deekk,, brother baju hitam tu ada ular arr kat tangan die" , wahhh,, ular!! aku pon saja-saja jalan belakang nak tengok, tup2 memang betul ada ular kat tangan die... eee,, aku rasa nak pegang memandangkan duluu aku takdapat pegang ular kat ekspo time aku kecikkk..hahhaha yang dapat kakak aku je.. cisss, dalam beberapa minit lepastu, brother uh lalu tempat aku, aku pon ape lagi? guna kesempatan yang ada la nak tegur die.... aku minta izin nak tengok and pegang ular tu, sporting brother tu, die bagi aku pegang, hihi,, aku sempat bawa lari g dekat akak Aini, tapi time uh die buzy layan customer, ahhh,, syoookk,, katenye, tu ular kacuk Brazil, dan nama ular tu adalah Runi, macam nama ular betina je.. kaler ular uh macam perang yang bertompokan hitam.. ada juga orang buat ular sebagai haiwan peliharaan kan, kat uma aku ni penuh dengan Lipas,, lipas tu tak pernah nak jadi kawan macam ular.. hmm.. nasebb nasebbb... apa-apa pun tu adalah experience yang tak akan aku lupakan.. opss,, tak sempat nak ambil gambar sebab tak terfikir pon..

Lebih kurang macam ni la rupanya, tapi kacuk brazil.

Friday, 6 June 2014

pass with flying colours

Assalamualaikum ...

Hai again.. keputusan PSPM 2 matrikulasi sesi 2013/2014 dah pun keluarr pada 5/6/2014.. aku redha dengan apa aku dapat.. sebelum tu nak bagi tips kat adik-adik yang bakal melanjutkan pelajaran di matrikulasi.. first of all niat kene betul nak belajar.. nak belajar..nak belajar.. kat matriklasi sapa yang layan-layan cinta tu boleh la.. tapi kalau broken hearted time dah nak nak exam.. kalau tak mahir dalam control hati.. memang susah la nak score.. i already experience it... well, homework jangan tangguh2, kalau boleh siapkan sendiri without meniru itu lebih baikk.. tapi kalau nak meniru sebab tak cukup masa nak buat sendiri, jangan lupa ulangkaji balikk.. duduk kat matrik memang tidur x menentu, kadang tido petang, malam x tido siapkan homework.. depends la dengan kemampuan tubuh you dalam nak buat kerja, assigment.. jangan malu bertanya, bertanya buat kita lebih faham, kalau x boleh nak tanya lecturer, tak apa, tanya kawan2 seperjuangan yang otak geliga... ( memang pengalaman belajar di matrik, semua otak geliga, scary you know, memang ramai  pesaing) tapi don't worry, kita naik satu kapal, keluar pon satu kapal... masuk belajar sama-sama, kita keluar matrik dengan kejayaan okeyy ! you must stay strong,, kalau penat belajar, release tension dengan tonton movie, listen to music, jogging, singing or do whatever you like tapi jangan sampai terjun bangunan!.. kalau aku, aku akan cari movie dari membe-membe, and listening to music.. okey,, taktahu nak cakap pasal apa lagi.. 

Okey, perancangan seterusnya, aku nak teruskan study perakaunan, kalau aku dapat teruskan this course, masa depan aku cerah lah, i gonna change my life soon.. belajar kos perakaunan untuk degree perlukan masa selama 4 tahun.. then, boleh la fikir pasal kawin... hahhahah... okey ni my result, even rasa macam terukk sangat jawab exam haritu, tapi ni la hasilnya , selepas penat lelah pulun buku-buku terutama subjek yang perlukan daya ingatan yang tinggi untuk menghafal..(subjek teori), giler ah mcm nak mati, tapi naseb x mati lagi.. what a crazy life! but aku sahut cabaran ni,, cuma perlu rajin,, rajin , rajin,,, and focus focus focus.. 

Keseluruhan 3.64


Aku nak ucap tahniah dekat my best friend.. pointer dia 3.96 keseluruhan.. what a smart girl.. ye aku tak sangkal die boleh dapat result sebagus tu sebab aku tahu cara dia belajar macam mana, tak ada rasa putus asa,, because dia ada cita-cita yang dia nak capai, sangat humble tapi kadang-kadang suka sakitkan ati aku bila markah tinggi sikit dari aku.. hahaha. aku tahu die nak aku pun dapat result bagus tu yang pedas kata-kata dia.. and ak tak akan lupa semua tu.... kenangan ini akan tersemat dalam ingatan buddy.. hope to meet you again..
Memory

Ini mira punye.. jangan marah kawan aku tunjuk resultnya..hihii..
result bagus tak akan nak nyorok-nyorok..

so korang kene struggle untuk dapat macam ni.. memang susah tapi kene 
ikhlas dalam menuntut ilmu..




that's all , byeeee :)