Thursday, 18 February 2016

Student Dan Bisnes

Assalamualaikum.

Bulan 3 ini bermula perjuangan sebagai student UiTM Dihatiku untuk menempuh hari-hari kritikal. i as student bisnes memang bercita-cita nak open up my own bisnes. I swear dah berapa kali try to build it but i failed failed failed and keep failed! Apa bisnes yang i buat?
Okey as a student 

1) firstly i pernah jadi dropship produk kecantikan, to me tak berapa nak hot in market sebab entahlah. hahaa. Start from that macam tak ada orang pandang but i kept promoting it, lama-lama i give up sebab takada yang support this produk dengan. reason nya maybe diorang dah ada thier own trusted produk and taknak pakai brand lain.

2) Second, i pernah try jual 'mi siput' dekat membe-membe (orang Johor comfirm tahu tu!) but the problem is when tak ada dapur nak goreng mi siput and sambal tumis yang mudah expired. So i stop. I suggest student yang sewa rumah and ada dapur tu boleh generate income dari mi siput and sambal tumis tu. Pehh sebab student suka benda yang makan kudap-kudapan ni.

3) Pernah nak ceburi bidang material start dari buat maxi dress and ada promote. Alhamdulillah ada customer but nak up to next step sangat sukar. i failed again! Hahahahaha

4) My next projek is this sem i nak try ceburi bidang craft pula. I more kepada bracelet and ini baru permulaan. i don't know whether i did it or i gonna fail. 

Bak kata pepatah. 'succes is falling 7 times, stand up 8'. Kalau rasa nak usha instagram shop i boleh disini > https://www.instagram.com/thebeadx_/ . I perlukan masa sikit untuk process permulaan ini to prepare everything.

Thankyou for the support and love.

Monday, 15 February 2016

Hai Fellas (2016)

Assalamualaikum dan salam sejahtera

kepada blogger yang sedang membaca site saya. Wow! its have been long time i tak update blog since paling last 2014 and no newsfeed from me untuk 2015 sebab buzy dengan banyak application media social sampai 'blogspot' ni diabaikan. kahkahkahh. Untuk tahun ni maybe aktif untuk update any progress dalam life i. And hopefully blogger yang lain can add comment here as i like to talk with  everyone. :)